Planera in badrumsrenoveringen på rätt sätt

Det är skönt, och ibland nödvändigt, att renovera badrummet. Samtidigt är badrum och toalett våra mest nödvändiga rum, vilket kan skapa problem om en renovering drar ut på tiden. Hur ska du bäst planera badrumsrenoveringen så att den inte påverkar vardagslivet för mycket?

Badrumsrenovering

Det finns mycket att tänka på när du ska renovera ditt badrum. Då ett badrum är ett så väsentligt rum i en bostad, är det klokt att planera in renoveringen på ett sätt så att den inte påverkar ditt vardagsliv för mycket. Det brukar ta mellan tre till fyra veckor att renovera ett badrum. Självklart beror det på vilket arbete som ska utföras och vem som ska göra det. Handlar det om en liten toa som du renoverar själv, kan det gå snabbare än ett större badrum med både dusch handdukstorkare och ny toalett.

En byggfirma arbetar oftast mycket snabbare än en privatperson, då de har tillgång till bättre verktyg och mer kunskap. När man ska renovera ett badrum eller toalett behöver man riva ut allt i hela rummet. Det kräver tid. Eftersom det är viktigt att göra allt fackmannamässigt för badrumsrenoering Göteborg, så att försäkringen verkligen gäller, tar det tid i själva utförandet, men också för att det behövs olika yrkeskompetenser. Du behöver snickare, rörmokare, eventuellt en plattsättare samt elektriker. Det tar tid då olika yrkespersonerna måste vänta till föregående yrkesperson är klar med sitt arbetsmoment. Det innebär att renoveringen ibland kan stå stilla under flera dagar, vilket kan vara jobbigt för dig och din familj.

Planera smart

För att underlätta badrumsrenoveringen finns det några saker som du kan göra. Ett tips är att anlita en byggfirma som har all kompetens, vilket kallas totalentreprenad. Då behöver du inte vara arbetsledaren som ser till att det finns en elektriker som kan komma när rörmokaren har gjort sitt arbete. Du anlitar ett företag och de sköter allt åt dig. Ibland kan det bli lite dyrare, men du kan samtidigt spara in tid. Ett annat tips är att fixa renoveringen medan ni är på semester. Det kan vara det absolut bästa sättet för att vardagslivet ska fungera. Skulle du vilja göra badrumsrenoveringen under sommarens semester, bör ni kontakta byggföretag i god tid då det är många som vill få sina hem renoverade under just sommaren.