Att slipa ett trägolvo

Det är väldigt sällan man byter ut ett trägolv. Det räcker nästan alltid med att slipa det vilket också är att föredra i de flesta fall. Äkta trägolv består nämligen av massivt trä som du kan slipa nästan hur många gånger som helst utan negativa konsekvenser. Det är endast som ett golv fått skador som inte går att laga som ett trägolv måste bytas ut. Det kan till exempel handla om en svår vattenskada. Givetvis måste du också byta ut det om du vill lägga in en annan typ av golv. När du slipar ditt golv samt ytbehandlar kommer det att bli som nytt igen.

Kan jag slipa trägolvet själv?

Du kan så klart slipa ditt trägolv själv men du måste vara beredd på att det är ett tungt och omfattande arbete. Du måste först ta bort den nuvarande ytbehandlingen. Sedan måste du slipa ner träet en bit för att skapa en fin och jämn yta. Det räcker inte med att slipa golvet en gång, det måste göras flera gånger. Så du kan slipa ditt golv själv men du måste fråga om det är värt det. Kanske är det betydligt enklare att anlita en professionell golvslipare och låta dem göra jobbet?

Är det värt det?

Det är endast du som vet om det är värt besväret eller ej med att slipa ett trägolv. Ha i åtanke att ett trägolv måste slipas minst tre gånger. Som en liten fingervisning kan vi också nämna att det tar cirka en timme att slipa en yta på en kvadratmeter. Du kan då själv räkna ut hur mycket tid du måste avsätta för att få jobbet gjort med din golvslipning. Håller du på att renovera ett helt hus och har tid till att göra det? Då kanske det är värt det. Men om du måste ta ledigt från jobbet eller avsätta flera av dina helger och lediga dagar är det kanske bättre att låta en professionell firma göra jobbet. Normalt kan du jämföra flera olika alternativ, be om en kostnadsfri offert och sedan besluta dig för vilka du vill anlita. Vi rekommenderar också att du läser recensioner om de olika företagen för att få en bättre bild av kvaliteten på arbetet. Tycker du det låter krångligt med golvslipning rekommenderar vi att du tar kontakt med en professionell firma så snart som möjligt.