När du anlitar en flyttfirma

Om du läser detta kanske du är på gång att flytta. Det är mycket som ska tänkas på när det kommer till flytt, och det är mycket arbete med städning och flytt av alla möbler och prylar. Men som du kanske vet måste du inte göra allt detta själv. Du kan såklart fråga dina anhöriga om hjälp. Men vill du inte belasta dem med arbete finns ett enklare alternativ, nämligen en flyttfirma. Du kan dessutom anlita en städfirma till att göra flyttstädning också. I vissa fall erbjuder flyttfirman även den tjänsten.

Att tänka på

Så vad bör du då tänka på när du anlitar en flyttfirma? För det första kan det vara bra att kontakta dem i god tid innan det är dags för flytten. Det är inte ovanligt att de är fullbokade, speciellt i månadsskiften, då folk flyttar som mest.

När du väljer flyttfirma kan det vara en fördel att kolla upp några referenser för att se att de gjort ett bra jobb tidigare, och att de är seriösa. Du vill ju inte bli lurad på något sätt. Dessutom är det väldigt viktigt att de har försäkring, så kontrollera detta noga. Om något skulle komma till skada vill du givetvis ha ersättning för detta, och de vill inte förlora pengar på jobbet. En försäkring löser detta.

En annan sak som kan vara bra att ha i åtanke när du anlitar en flyttfirma är hur du ska förbereda innan de kommer och gör sitt jobb. De flesta flyttfirmor erbjuder dig möjligheten att välja om du själv vill plocka ned dina grejer i flyttlådor från flyttbolagetstockholm.se, eller om du vill ha packningshjälp. Du kan välja att själv skaffa flyttlådor, eller få låna av själva flyttfirman. Oftast är det så att flyttfirman erbjuder utlåning av flyttlådor. Hur många flyttlådor du behöver hänger ju såklart på hur mycket prylar du har. En tumregel är en låda per kvadratmeter. Det är alltså ganska vanligt, så om du känner på dig att du har mer eller mindre prylar än gemene man kan du anpassa hur många flyttlådor du väljer utifrån det.

Vad många inte vet när det kommer till att anlita en flyttfirma är att de får göra ROT-avdrag för det. Avdraget ligger på 50 procent av arbetskostnaden på upp till 50.000 kronor. Avdraget gäller bara för de som är över 18 år. Detta är bra att ha i åtanke, och kan göra att det känns ännu mer värt att anlita en flyttfirma, snarare än att göra det själv.