Välj badrumsinredning

Vad är det då som man ska tänka på när man ska välja badrumsinredning? Ett vanligt misstag är att man köper allt porslin från en och samma tillverkare. Visst kan man naturligtvis gå tillväga på detta sätt om man så önskar, men vill man ha ett personligt badrum kan det vara kul att blanda porslin från olika tillverkare. Med vår nedanstående punktlista blir det lättare för dig att göra ett bra val, även när det gäller annan typ av inredning än porslin.

  • När du väljer spegel eller spegelskåp bör du se till att dessa inte är bredare än själv handfatet. Här är det också viktigt att du ser till att du får bra belysning.
  • Kommer du att ha en duschvägg? Fundera då på om du vill att den ska vara fast, skjutbar eller kanske vikbar.
  • Vad har du för behov när det gäller badkar? Vill du ha ett vackert badkar på tassar eller vill du kanske att badkaret ska vara inbyggt? Här kan du även fundera på hur du vill att blandaren ska se ut.
  • Hur är det med toaletten? Om du väljer en vägghängd toalett kommer det att vara mycket enklare för dig att hålla badrummet rent och fräscht.
  • En handdukstork kommer att komma till stor användning när du vill värma upp våta handdukar eller när du bara vill att de ska vara lite extra sköna att svepa runt sig. Det finns handdukstorkar som är så fina att de kan liknas vid dekorationer på väggen. Fundera även på om du vill att den ska vara elektrisk eller vattenburen.